Haber

100 bin konut vaadi hayal oldu! İmamoğlu şimdi de “125 bin konut yapacağız” dedi

    HABER7

2019 yerel seçimleri öncesinde vatandaşlara birçok vaatte bulundu ancak sözlerinin çoğunu yerine getiremedi. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu , en büyük hayal kırıklığını kentsel dönüşüm noktasında yaşadı. 5 yılda 100 bin konutu dönüştürme sözünü yerine getiremedi İmamoğluşimdi elini kaldırdı.

5 YILDA 5 BİN KONUYU DÖNÜŞTÜRDÜM

Seçilmeden önce İstanbul’un deprem sorununu 5 yılda çözebileceğini belirtmiş ve 5 yılda en az 100 bin konutun dönüştürüleceğinin sözünü vermişti. Ekrem İmamoğlu, Dün Haliç Kongre Merkezi ’de düzenlediği kentsel dönüşüm sempozyumunda sözünden döndü. Kongrede konuşan İmamoğlu, “100 bin konutu 5 yılda dönüştüreceğiz demedim, 10 bin konutu 5 yılda yapacağım” dediğini iddia etti.

İBB2017 yılında reklam bütçesini kentsel dönüşüm bütçesinin üzerinde artıran İmamoğlu yönetimi, 5 yılda sadece 5 yıllık büyümeyle sonuçlandı. 5 bin 925 konut üretebildi . İmamoğlu, verdiği hizmetle verdiği kentsel dönüşüm sözünün yalnızca yüzde 5’ini tamamlayabildi.

ŞİMDİ 125 BİN KONUT SÖZÜ VERDİ

Tatillerde mümkün olduğunca İstanbul’da konaklamak ve 2019Seçim öncesi verdiği kentsel dönüşüm sözlerinin yüzde 5’ini yerine getirebilen İmamoğlu, dün şunları söyledi: “İstanbul Afetlere Dayanıklı”Projesinin açılışında yaptığı konuşmada elini kaldırdı.
2019-20245 yıllık görev süresi boyunca sadece 5 bin 925 konutÜretmeyi başaran İmamoğlu 125 bin konuttaPlanlı dönüşüm sözü verdi.

İmamoğlu, “Yine bilimsel verilerle vatandaşlarımızın can güvenliğini ve gerçekten riskli alanları tespit ederek öncelik verdiğimiz 10 bölgede planlama çalışmalarımızı önümüzdeki aylarda hızla Meclisimize taşıyacağız. Bu 10 öncelikli bölgede 125 bin konutun dönüşümünü sağlayarak bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza depreme ve diğer afetlere dayanıklı konut stoku kazandıracağız.” “Yaşanabilir bir kentsel çevre sağlamak için planlarımızı hazırladık.”söz konusu.

60 BİN KONUT GÜÇLENDİRİLDİ

İmamoğlu, 125 bin kentsel dönüşüm Sözünün yanı sıra güçlendirme sözü de verdi. 2019 öncesinde verdiği sözlerin çoğunu gerçekleştiremeyen İmamoğlu 40 ilçede 60 bin konutGüçlendirmeyi güçlendireceklerini söyledi.

İmamoğlu, yetkilendirme vaadinde şu sözlere yer verdi:

“Binalarını yenileyecek olanlara da güçlendirecek olanlara da destek vereceğiz. Bu amaçla güçlendirme sistemimizi kurduk. Yönetmeliğimizi de bu kapsamda hazırladık. Meclis’te çoğunluğu alır almaz Hızlı taramaya ilişkin tespitlerimiz doğrultusunda güçlendirilebilecek 60 bin konutu projeye dahil edeceğiz. Taleple birlikte İstanbul Yenileniyor ve “Diğer teşviklerimizle kentsel dönüşümü hızlandırırken, yeni konut üretim projelerimize de hız kesmeden devam edeceğiz.” “

 

KAYNAK: HABER7

haberkavaklidere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu