Sağlık

Nioli yağı idrar yolu enfeksiyonuna uygun mudur? Nioli yağı nedir ve ne için kullanılır?

Alternatif tıpta şifalı bitkiler ve bunlardan elde edilen yağlar birçok alanda hastalıklarla mücadelede kullanılmaktadır. Bunlardan bir diğeri de yaprak dökmeyen büyük bir ağaç üzerinde yetişen nioli bitkisidir.

Bu bitkiden elde edilen nioli yağı, dezenfektan ve antiseptik özelliğinden dolayı losyon, krem, sabun ve diş macunu gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Nioli yağı nedir, ne için kullanılır, nioli yağının faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır?

NİOLİ YAĞI NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?

Nioli yağı, anavatanı Yeni Zelanda ve Avustralya olan ve 20-25 metre yüksekliğe ulaşabilen Okiliptus gibi bir ağaçtan elde edilir. Kalıcı ve hoş kokulu yapraklara sahip olan bu yağın yumuşak soluk kabuğu, kağıt gibi kolaylıkla yırtılabilir, bu nedenle kağıt kabuğu ağacı olarak da bilinir ve “deri ağacı” lakabıyla anılır.

Güçlü bir koku ve aromaya sahip olup rengi berrak ve soluk sarıdır. Özellikleri çay ağacı yağına benzer ve aynı zamanda aromaterapi işlevi de görür. Bu esansiyel yağ, taze yapraklarının ve yumuşak kısımlarının buharla damıtılmasıyla elde edilir. Kullanım alanı oldukça geniş olan nioli yağının faydaları saymakla bitmiyor. Dayanılmaz ağrı kesici ve cilt gençleştirici özelliklere sahip olan bu yağın diğer tüm faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Nioli yağı, kan ve lenf dolaşımını uyararak eklemlerde ürik asit birikimini önler. Ayrıca romatizma, artrit ve gut hastalıklarından kurtulmaya yardımcı olur.

  • Balgam söktürücü özelliği sayesinde akciğerler, bronşlar, gırtlak, yutak, soluk borusu ve burun yollarındaki sertleşmiş balgamı veya soğuk algınlığı birikintilerini gevşeterek göğüsteki tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olur.

  • Bizi böceklerden ve zararlılardan uzak tutar. (hamamböceği ve çok inatçı birkaç solucan hariç) Bu kullanım alanında daha değerli hale getirmek için spreylere ve vaporizatörlere katılarak kullanılabilir.

  • Vücudun sağlıklı kan dolaşımını korumaya ve kanı detoksifiye etmeye yardımcı olur, böylece ateşli hastalıklar gibi enfeksiyon ve iltihaplardan daha hızlı kurtulmayı sağlar. Bağışıklığı destekler.

  • Uyuşturucu özelliği sayesinde ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.

  • Niaouli Yağı, güçlü kokusuna rağmen topikal olarak kullanıldığında hassas ciltler için bile yumuşaktır ve cilt temizliğinde tercih edilebilir. Serinletici bir yağ olan Niaouli’nin masajda kullanıldığında rahatlatıcı ve rahatlatıcı bir dokunuşa sahip olduğu da biliniyor.

  • Antimikrobiyal etkisi ile özellikle idrar yolu enfeksiyonlarına faydalıdır. Bu amaçla iç çamaşırınıza birkaç damla damlatılarak kullanılabilir.

NİOLİ YAĞININ ZARARLARI

Nioli esansiyel yağı yüksek miktarda terpen içerdiğinden dikkatli kullanılmalıdır. Düzenli olarak değil aralıklarla kullanılması tavsiye edilir. Hamileler, emziren kadınlar, küçük çocuklar, alerjisi olan kişiler ve hassas hastalıkları olan kişiler kullanmadan önce bir uzmana danışmalıdır. Su ile seyreltilmeden kullanılması tavsiye edilmez, aksi takdirde direkt uygulama sonucu ciltte tahrişe neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu